Mutfağımızda Neler Olmalı?




Bugün internette yer alan yemek tariflerinin hepsi kadınlar için yazılmıştır.Arama kutusuna “pilav” yazarsanız yüzlerce pilav tarifi çıkar ama hiç birinde o pilava ne kadar tuz koymanız gerektiği yazmaz.Malzemelerde tuz,karabiber görünür ama konacak karabiber miktarı yazmaz. Çünkü kadınlar anaları yemek yaparken küçük yaşta izleyerek öğrenirler ama erkekler göz kararı denen şeyi bilmez. (ben biliyorum) (ben çoğundan da güzel yemek yapıyorum ona bakarsan) (keranacı seni)

Zamanla eldeki malzemeden yemek türetmeyi de öğreneceğiz fakat bazı temel malzemeler ve gıdalar mutfağımızda daima olmalı.

Mesela kaşar kadında olduğu kadar yemekte de erkek için kurtarıcıdır.Çok sıradan ve vasat bir yemeği üzerinde erimiş kaşar ile oldukça çekici hale getirebiliriz.

Aynı şekilde soğansız bir ev olmamalı.Şarküteri; özellikle sosis türü gıdalar bir çok hızlı,basit ve güzel kombinasyonlarda kullanılabilir.

Yemekte esas tad mutlaka taze malzemeden ve pişirme şeklinden gelir.Yani yapmayı düşündüğünüz yemek kadar malzemeyi taze almanız gerekmekte.Zamanla buzluğunuzda da bir çok zulanız olacak.

Mutfak malzemesine çok fazla para harcamasanız da mutlaka güzel -tercihen teflon- tavalarınız ve tencereliniz olsun.İlk başlarda bol bol yemek yakacağımız için teflon kullanmanız tavsiye.Bu arada metal teflonu çizer, tahta kullanmak lazım.Neyse tarif aralarında da bir çok konuya değineceğimiz için hemen pizza tarifine geçelim derim..

0 yorum:

 
  • Erkeklere Yemekler © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes