Çeşitli Mezeler





Efendim bu mutlu Pazar gününden herkeşlere merhabalar. Gününüz güzel, aletleriniz işler olsun. Burası yemek blogu olduğuna göre tabi ki mutfak aletlerinden bahsediyoruz. Farklı bir şey düşünmediniz değil mi?





Erkek adam ne olmadan olmaz? Rakı değil mi? Peki rakı olan masada ne ararız? "Tabi ki Dansöööööz" diye bağıranlar bir köşede toplansın. Onlarla çok iyi arkadaş olabileceğimizi hissediyorum.

Gene de evinde dansöz beslemeyenler ve elinin altında olmayanlar için biz bugün maalesef çabuk yapılabilen mezelerle yetineceğiz.

Efendim rakı apayrı bir kültürdür. Öyle herkesle içilmez. Masada ağır yemekler olmaz. Rakının kendine has ritüelleri vardır...

Nah vardır!

Napıyorsunuz oğlum siz? Nihayetinde içkidir, içecektir. O içerken yapılan şekiller, o dinlenen müziklerde arkadan "Tanburi Yorgo Efendi" dayamış gibi alınan surat ifadeleri. Yok içmeden kadehi masaya vurma falan. İçki mi içiyorsunuz, gece Aydın Boysan'a vereceksiniz de onun hazırlığını mı yapıyorsunuz. Her şeyiniz şov olmuş! Olm bak beni delirtmeyin, anasonla döverim sizi! Adam gibi rakınızı için, mezenizi yiyin sonra da basın gidin!

Durduk yere sinirlendiriyorlar insanı..






Havuç Tarator:

Malzemeler:

3 Adet Sığır Pipisine Benzeyen Havuç (Gördün mü? derseniz Allah için görmedim. Yaparken aklınıza gelsin, bir tiksinti yaşayın diye tamamen ipneliğine yazdım)
3-4 Diş Sarımsak
Üzerini iyice kapatacak kadar yoğurt
1 Çay Kaşığı Tuz
2 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

Sarmısaklarımızın kabuğunu soyup ince ince dilimleyelim. Havuçlarımızın da aynı şekilde kabuğunu soyalım ve rendeleyelim. Tavaya zeytinyağımızı koyalım ve bunları ekleyelim. Güzelce çevire çevire kavuralım. Havuçlarımızın rengi böyle tatlı bir turuncuya dönünce tuz ve karabiberi ekleyelim. Tadına bakın, iyice yumuşadıysa pişmiştir. Kenarda soğumasını bekleyelim. Soğumadan yoğurtla karıştırmayın kesmesin. Bu kadar. Gayet güzel oldu bunu kenara alıp diğerine geçelim.




Patlıcan Salatası:

Malzemeler:

Közlenmiş Patlıcan Konservesi
Közlenmiş Biber Konservesi
2 Adet Domates
4 Diş Sarımsak
Yarım Limonun Suyu
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
Nar Ekşisi
Tuz

Ne dedik yukarıda? "Mezelerimizi çabuk hazırlayacağız." Yani ani gelen Rakı misafiri için yapıyoruz. Bende bunları öyle yaptığım için hazır malzemeler kullandım. Selülitleri basenleriyle tango yapan kadınlar gibi "ay ben hazır kullanamıyorum amıııaaaa" demeyin. Vaktiniz varsa közlersiniz, yoksa elinizdekini kullanırsınız. Kasmaya gerek yok!

10 Dakikada aradan çıkartalım bu bebeği. Patlıcanlara ve biberlere bıçakla güzelce girişin. (kendin közlediysen tabi ki kabuklarını soy mal!) Domatesleri küp küp doğrayın. Sarımsakları gene ince ince dilimleyin.  Güzelce karıştırın. Tuzunu ekin. Limon suyunu, zeytinyağını ekleyin. Üzerine nar ekşisini gezdirin. Oldu bitti.



Çılbır:

Malzemeler:

3 dene Yumurta
Sarımsaklı Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Sirke

1 Çorba Kaşığı Tereyağ
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber Ya da Pul Biber


Bir tencereye su koyun ve içine sirkeyi dökün. Su kaynadıktan sonra içine yumurtaları kırın. Piştikten sonra bir kevgir yardımıyla tabağa alın. Tuzu ekleyin. Soğuduktan sonra üzerine sarmısaklı yoğurdu dökün. Bir tavada tereyağını kızdırın ve içine biberi ekleyin. Sonra o tereyağını üzerine gezdirin. Bu da bitti.



Maydanozlu Tavuk:

Malzemeler:

2 Adet Tavuk Bonfile
4 Adet Çarliston Biber
1 Yumruk Kadar Maydanoz
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pulbiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Yenibahar

Ben yemeklerde baharat ölçüsü verdiğimde, kendi yaptığıma göre veriyorum. Baharat damak tadına göre çok değişkendir. Mesela benim gibi hipertansiyon hastası olursunuz ama benim gibi angut olmazsınız, o zaman tuzu daha az koyarsınız. Ya da acı sevmiyorsunuzdur koymazsınız, ya da ne biliyim ana tarafınız Jamaica'dan göçmüştür (herkes Selanik göçmeni olacak değil ya) muskat (anne sütünden erken kesilmiş hindistan cevizi) koyarsınız..gibi

Tavuklarımızı küp küp doğrayalım. Bu arada yağlı kısımları bıçakla kesin. Atmayın sokak hayvanlarına verirsiniz. Biberlerimizi ince ince keselim. Tavaya yağı alıp önce biberi, sonra tavukları ekleyelim. Tavuklar renk değiştirince bütün baharatları ekleyip biraz daha çevirelim. Çok kuru olmasını istemiyorsanız bu aşamada yarım bardak sıcak su ekleyebilirsiniz. Aşağı yukarı orta ateşte 10 dakikada falan pişecektir. En son çok ince doğradığımız, yani baharat boyutuna getirdiğimiz maydanozları ekleyelim ve altını kapatalım. Aklınızda olsun taze yeşillikleri hep en son ekleyin ve çok pişirmeyin. Kurularını istediğiniz zaman koyabilirsiniz ama taze kararır. Olmaz yani. Kararan şeyin bir tek insanı makbuldür. Bkz: Rihanna.

Bunu sıcak ya da soğuk tüketebilirsiniz. Soğuk olarak nefis sandviçte oluyor bundan. Aslında zeytinyağlı patlıcanlı pilavda var ama o biraz zahmetli. Başta çabuk yapıcaz dedik, tükürdüğümü yalamayayım şimdi. Bu arada blogun sağında solunda reklam görüyorsunuz ya; hah beleşten yemek tarifi okumayın biraz tıklayın onlara. Neden sadece zayıflama ürünü reklamı var bilmiyorum ama en kısa zamanda "penis büyütücü" reklamlarıyla değiştireceğim. Afiyetler olsun :)

3 yorum:

evli adam dedi ki...

aga sen rakıyı anlamamışın!

Korhan Korman dedi ki...

Niye kız?

evli adam dedi ki...

rakı içki değil, demdir. nimete saygısızlık etme!

 
  • Erkeklere Yemekler © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes