Dondurulmuş Gıda



Merhaba kuzucuklarım;

Ulan bu yemek blogu benim top 10 listesinde daimi ilk 5’de olan delikanlılığıma etki etmeye başladı sanki.Hayır yazıya “kuzucuklarım diye başladık ama sonu hayrolsun.


 Neyse..



Şimdi efendim; hazır gıda tabir ettiğimiz ürünler bir erkeğin mutfağının olmazsa olmazı olmalı. (Ulan Bülent Ortaçgil şarkısı gibi cümle kurduk)

Bunlar yeri gelince karnımızı doyurmamıza, yeri gelince karımıza şirinlik yapmamıza yarayacak. Tamam ikinci seçenek biraz kendim için oldu.

Hazır gıda dediğimizde genellikle kast edilen dondurulmuş yemeklerdir. Tabi aslında haşlanmış konserve fasulye’de bir nevi hazır gıdadır ama ben yazarken onu kastetmiyorum. Siz de okurken onu anlamayacaksınız. Canımı sıkmayın benim yeminle sinir hastası oldum durduğum yerde.Fasulyeymiş!!

Bu dondurulmuş gıdalar aksi iddia edilse de sağlıksızdır ve lezzetsiz kabul edilir. Fakat gel gör ki biz bu blogda erkeklere yönelik bir iş yapıyoruz ve bence dondurulmuş gıda’da erkekler için icat edilmiş biricik bişidir.

Biz her hangi bir dondurulmuş gıda’yı –ki bundan sonra kendisine dg diycez kırk saat yazmaya üşeniyorum- azıcık uğraşıyla oldukça lezzetli hale getirebiliriz.Yapabiliriz raki!! Edrıyınnn!!

Öncelikle marka üzerinden gidelim. Bu işin Jenna Jameson’u superfresh kabul edilse de gerek pahalılığı gerekse her yerde çok rahatlıkla bulunmaması açısından kendi damak tadımıza uygun bir marka belirlemek yararlı olacaktır. Gariptir; ürünleri dandik kabul edilse de ben Bim(bam boom çatlasın düşmanlar)’in markası olan Yuva’yı çok beğeniyorum. Hangi ürününü aldıysam çok memnun kaldım.Mantısı olsun,hamburger köftesi olsun,pizzası olsun hepsi gerçekten başarılı.

Burada unutmamamız gereken husus bir dg asla mucize yaratmaz.Üzerinde çalışmak gerekir. Siz mal gibi hamburger köftesini kızartır yarım ekmeğin arasına teper yerseniz belki karnınız doyacak ama aldığınız haz da oldukça düşük olacaktır.Gene aynı şekilde hazır pizza’yı ısıtıp yerseniz ağzınız da plastikimsi bir tad bırakacaktır.Oysa pizzayı alıp üzerine oval kesilmiş (ipne derken parmaklarımızı yaptığımız şekilde) 2 dilim domates,sosis,sucuk ve şerit doğranmış kaşar ekleyerek fırına vermeden az zeytinyağı ve kekik dökersek ortaya yenilebilen lezzetli bir hazır pizza çıkacaktır.bak şöyle;




Ha bu arada üzerindeki pişirme talimatını uygulamayın.Normal fırında önce alt 180 derece 3 dakika, sonra alt üst 180 derece olacak şekilde 5 dakika pişirin.Aksi takdirde ortası buz gibi kalacaktır.Ne yazık ki hazır pizzalar mikrodalga fırında pişmez.Zaten adamlar üzerine de yazmış, sen koskoca üreticiden iyi biliyormuş gibi mikrodalgaya atarsan mundar olur caaanım pizza.

Aynı şekilde eğer hamburger köftemiz varsa adı üstünde hamburger yapmak için vardır. O zaman üşenmeyip hamburger yapıcaz değil mi bebişim? Ekmek,sandviç v.b gibi gıdalarda mutlaka taze ürün kullanmamız gerekiyor. Eğer sandviç ekmekleriniz varsa ve yakın zamanda kullanmayacaksanız buzluğa atıverin. Yemeden 1 saat önce buzluktan çıkartırsanız aldığınız günkü gibi taze olacaktır. Hamburger eğer dışarıda yemiyorsak;tamamen kendi damak tadımıza göre şekil vereceğimiz bir besindir. Ben burada;

Alta ekmek dilimine sarımsaklı mayonez
Turşu
Ortaya üzerinde kaşar eritilmiş köfte
Bir dilim domates
Üst ekmek dilimine ketçap

Olacak şekilde yaptım. Halka olarak kesilmiş bir dilim soğan da içinde çok hoş olacaktır. Gel gör ki ev de soğan kalmamış çıkıp almaya üşendim. Siz üşenmeyin! Kendinizi benimle bir mi tutuyorsunuz zibidiler?! Yıllarımı verdim ulan ben mutfağa. Beni yakından tanıyanlar “hadi lan ibiş anca pisboğazına vermişsindir” diyebilirler.Ne diyebilirim canım çıraklarım ben de bunları arkadaş diye çevremde tutuyorum.Boyları posları devrilsin tez zamanda!





Hamburger, cheeseburger yanında patatessiz olmaz. Ben carrefour’un kendi markası olan elma dilim patatesleri fırınlayarak yaptım.




Aslında kızartma her zaman daha lezzetlidir ama o gün Sims’de simlerimi çiftleştirmeye dalmışım böyle daha kolay oldu. Elma dilim patates dg olarak çok ucuzdur ve tadı evde yaptığınızla aynıdır ama gene de “ben evde yapıcam lan boş beleş adamım” diyen varsa; az yumuşayana kadar haşladığınız patatesleri kabuklarıyla elma biçimi vererek kesin. Az tuz, pul biber ve kekik ile harmanlayarak kızartın ya da fırına verin. “Yok aga ben caydım o kadar da boş beleş değilmişim,işim var gücüm var” diyorsanız da önce tutarlı bir adam olmayı öğrenin daha sonra da patatesi iyice yıkayarak kabuklarıyla kesin. Tuz,kırmızı biber,kekik ve ayçiçeği yağıyla iyice harmanlayıp fırına verip 200 derecede 15-20 dk pişirin.İlk anlattığım daha lezzetlidir ama..

Velhasıl demin de dediğimiz gibi bu ürünlerden mucize beklememek gerek. Bu şuna benzer; çirkin bir manitanız var ve sizin yapabileceğiniz yegane şey ya kese kağıdı ya da profesyonel makyaj yapmasını sağlamak. Gd’de aynı böyledir,asla gerçeğinin yerini tutmaz ama size çabuk ve nispeten lezzetli bir beslenme sağlar. Şimdiye kadar blogda oldukça basit ve daha çok erkek midesine hitap eden şeyler anlattım.Yavaş yavaş dozajı biraz arttırıp "anne yemeği" ne geçmemiz gerektiğini düşünüyorum.Gelecek yazı muhtemelen bu tarz bir sulu yemek yapmayı öğrenicez. Belki araya bir püf noktası falan koyarım ama öncelik amacım bu. Hayır neden ders programı çıkartıyorsam. Di mi ama? Eğer yapmamı ve burada anlatmamı istediğiniz bir yemek varsa blogun bir yerinde iletişim adresi olacak.Oraya mail atın değerlendireyim. Hadi eyvallah tatlişkolar.

5 yorum:

Sittirella dedi ki...

Ben yemeğe yemek demeyecem şu saatten sonra ekmeği bandıra bandıra yemedikten sonra :)
Ne nan bu?
Gel bi' an önce anne yemeği kıvamına.
He bi'de;
kalp kalp.

siminya dedi ki...

sittirellaya katılıyorum soslu, sulu olmayan şeyleri sevmeyik! emine bederin sahtesi olduğun kabakk gibi meydanda arkadaş

cipim dedi ki...

anne yemeğine geçme daha. benim herif takip ediyo blogu. öğrensin birşeyler. mutfak konusunda sıfır vallahi. makarna yumurta etrafında dönüyor. öğret ona bişeyler olmadı yanına vericem aşçı yamağı diye.

Korhan Korman dedi ki...

S ve S tamam lan sulu yemek koyucam bidahakine zaten.

Cipimcim ben onun anlayabileceği kadar basit ve güzel anlatımla yapıyorum.Becerir yani..yemeği tabi.

Hayat_Erkeği dedi ki...

sulu yemekli sulu bi yazı istiyoruz :)

 
  • Erkeklere Yemekler © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes