Fırında Soslu Tavuk

Basit,çabuk yapılıyor ve lezzetli. Aranızda kız arkadaşları veya sevgilileri için bu terimleri kullanan hayvanlar olabilir ama biz soslu tavuğumuzdan bahsediyoruz.Burada ki "biz" çoğul eki olaya bir aşçı ciddiyeti katmak için yoksa gayette tek başıma yazıyorum. Kedi var kucağımda ama o sayılmaz. Bana bir Don Carleone havası vermesi için burada. Bonasera bonasera...

Malzemeler:

2 Tane Tavuk Bonfile
2 Patates
2 Havuç
1 Kaşık Biber Salçası
1 Kaşık Domates Salçası
1 Kaşık yoğurt
2 Kaşık Ayçiçek yağı.
Hala alışamadım şu tarif verme ölçülerine ha.Şimdi farkettim kaşık kaşık yazmışım.Onlar çorba kaşığı ha kepçeyle saçmayın.
Kekik,Kırmızı Biber,Karabiber,Kimyon,Sebze Çeşnisi


Yapımı:

Öncelikle bu piliçleri marine etmemiz gerekiyor.Bunun için şampanyayı açıp onları jakuziye alıyoruz.Şaka lan şaka hemen de bornozu atıverdin üzerinden şapşik seni.

Genişçe bir kaba baharatlarımızın hepsini döküyoruz. Üzerine salçamızı,yağımızı ve yoğurdumuzu koyuyoruz. Bu yemekte tuz kullanmıycaz çünkü sebze çeşnisi zaten tuzlu bir şey. Bunları iyice karıştırıyoruz. Neydi ölçümüz? Evet taocu seks gibi iç içe geçecekler.



Daha sonra yağlarından arındırdığımız ve fileto şeklinde kestiğimiz tavukları bu karışımın içine yatırıp gene güzelce karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp buzdolabında 3-4 saat bekletiyoruz.



Dinlendikten sonra yağlı fırın kağıdı yaydığımız tepsimize tavuklarımızı koyuyoruz.



Yanına kafamıza göre kestiğimiz patateslerimizi ekliyoruz. Yanına na böyle parmak gibi kestiğimiz havuçlarımızı da yerleştiriyoruz. (İsterseniz kabak falan da koyabilirsiniz.O gün bizim evde sadece havuçla patates vardı.)Kabımızın içinde kalan sosu sebzelerimizin üzerine yayıyoruz ve önceden 200 dereceye ayarlanmış fırınımıza tepsimizi sertçe itiyoruz."Neden sertçe?" derseniz bu bize erkeksi bir hava verecek ve biscolata reklamı ile kendinden geçmiş dişillerimize maço bir mesaj yollamış olacağız. Yaklaşık 20 dakika sonra çıkartıp yiyoruz ve afiyet oluyor. Bu arada fırınınızın pişirme olayı farklı olabilir 20 dakika olmaz da ne biliyim 15 dakika olur. Böyle önemsiz detaylarla germeyin beni oturup tavuğunuzu zıkkımlanın.Hayret bi'şe!!


6 yorum:

Judy Abbott dedi ki...

sen böyle yazınca sankim çok kolaymış gibi geliyor, ama o kadar da değildir herhalde:))

Korhan Korman dedi ki...

Judim kerimin ölüsünü öpeyim ki o kadar kolay.Dene haftasonu? :)

Kerim Öztürk dedi ki...

Maggie fahise olsun ki kolay Judy, bende denedim oradan biliyorum!

cipim dedi ki...

Ne ahlaksız bir site burası yaa...

LoveMeorLeaveMe dedi ki...

inanmıyorum ya bu blogdan benim neden haberim yoktuuu :)) vaaaay dedim ne cevherler varmış korhanda hahahh:))

Korhan Korman dedi ki...

Ya iyi dedin bi yemek yazayım yarın buraya unuttuk gene :))

 
  • Erkeklere Yemekler © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes