Geldik gene bir şişman yemeğine. Neden şişman yemeği? Çünkü çok yağlı, çünkü çok doyurucu. O kadar ki Rocco Siffredi ile sevişmiş gibi oluyorsunuz yiyince. Ha ben sevişmem keza kendisi erkek. Yani biraz da hard bir erkek ama beni takip edenler nedense hep kadın olduğu için yazdım.
Özetle: Patlıcanlı erişte = Rocco
Malzemeler:
4 Bardak kadar erişte.
3 Adet Patlıcan. (ben kemer bostan falan farklarını bilmiyorum bakın işte biçimine, güzelse alın gitsin)
2-3 Çorba kaşığı tereyağ
1 Diş Sarmısak
1 Soğan
2 Sivri Biber
2 Domatis
2 bardak kadar rendelenmiş kaşar. (arzu'ya göre daha az da olabilir. bu arada size Arzu'yla Kaya'nın Neşe ile Oya'nın selamı var. Ho ho ho. Ulan 20 tane izleyicim var onları da böyle böyle kaybedicem)
Pulbiber,tuz,karabiber. (kafanıza göre serpin işte.Birincide olmazsa ikide oluyo mutlaka)
Yapımı:
Patlıcanları alacalı soyun. Hastayım bu alacalı kelimesine. Türkü söz gibi. Veheeeey alacalı geyik girme karlı yollaraaa veheeey veheeeeey. Bu arada hayatında türkü dinlememiş insanım ama böyle bişi işte. Alacalı ne demek? Bir kenar soyuyorsun sonra diğer kenar duruyor sonra bi tane daha falan işte.
Soyduğunuz patlıcanları halka halka dilimleyin ve tuzlu suya yatırın. Acılarını alacak bu. Ulan her boka hormon ilaç katıyorlar ama iş acısız patlıcana gelince ı ıh. Gene tuzlu su gene tuzlu su.
Bir tencereye tuzlu su koyun ve içine erişteleri atın. O kuzular orda pişe dursun,siz bu arada tavaya biraz tereyağ alın ve içine ince ince kestiğiniz sarmısağı,soğanı ve biberi koyun.
Daha sonra patlıcanları da ekleyin.
Bu arada erişte pişmiştir onu unutmayın ocakta. İki işi bir arada yapmayı öğrenin koçum! Erişteyi süzgece alın ve üzerine bir kaşık tereyağ ekleyin,güzelce karıştırın.
Bu arada patlıcanlar da büzülmüş pipi gibi olup hacim kaybetmeye başlayınca küp küp doğradığımız domateslerimizi ekleyin. Üzerine baharatları da koyup güzelce karıştırın. Kapağını kapatın.O orda pişmeye devam etsin.
Fırın kabına haşlanmış eriştelerimizin yarısını koyalım.
Artık pişmiş olan patlıcanlarımızı bir delikli kepçe yardımıyla alalım ki yağı süzülsün. Bunu yapmazsanız yemek yağ içinde yüzer aman diyim.
Daha sonra bu harcımızı eriştelerin üzerine yayalım.
Üzerini kalan eriştemizle kapatalım.
En üste de kaşarlarımızı güzelce serpiştirelim.
Önceden 190 derece ısıtılmış fırında 30 dakika (turbo fonksiyonu açıksa 20 dakika) (fırın fonksiyonuna da turbo demek çok zekice kara şimşeğin içinde erişte yapıyos sanki) pişirelim.
Bundan sonra fırından çıkınca direk girişelim. Çok nefis bişi.
13 yorum:
Rocco Siffredi kimdir? neden onunla sevismis gibi oluyoruz simdi durup duruken!
yahu Korhan eniste adami zorla gunaha sokarsin simdi isim gucum yok o kimmis diye google da arama yapicam :D
Buldun mu:)
pek süper oluyor şahsen tattım, eline sağlık kocacım :) küfkedisi
korhan baba, nerden de buluyosun böle osmanlımsı,ev yemeğimsi işleri yav. canım çekti vallaha, malzemeler mevcut, zor gelmezse yapiicim.
tadi güzel dimi , hı, bak güvenmek istiyorum sana ..
güncellemiyosun buraları aç kalıyoruz, sık yaz pilizz.
tmm hanım kişi onayı vermiş.. tez yapıla !
hıııaaahh, 31 .izleyen de oldum. süper. cuk oturdu. ben gidip patlıcan soyyim.
Nilay hahaha :))
Bloğunuzu Prefabik fiyatı olarak paylaşımlarınıza çok ilgi duyduk. Paylaşımlarınız için teşekkür ederiz.
borcamı yağladınız mı
Hayır yağlamadım çünkü ne kadar da süzsem hem patlıcanlar gene de yağ bırakıyor hem de erişteyi süzgece aldığımızda tereyağ koyduk ya o yapışmasını engelliyor.
Siz gerçek misiniz
Kilo yapar o yedikleriniz
Özellikle patlıcanları görünce
Diyeti boşverip
Bizde yapar yeriz...:)
Blogunuz takdir edilesi cidden patlıcanlı erişteyi kesinlikle denicem.
Uzayda nerden baksanız 12 metrekare yer kaplayan bir adama "gerçek misiniz?" denir mi:) Yapınca paylaşın nasıl olduğunu. selamlar..sevgiler.
oooo cok basit cok guzelmis bu hemen deneyim
Yorum Gönder