Başlıkta ki soruyu kendi "iç muhasebeniz" için sordum. Cidden düşünün; bir yanda iş yerinde geçirdiği sıradan bir günü 26.000 detayla anlatan sevgiliniz ya da karınız, diğer yanda televizyonda Fb-Gs derbisi, masanın üzerinde şişe şişe malt biralar ve az sonra tarifini vereceğim ve pişirmesi yaklaşık 20 dakika sürecek burgerler. Hangisini seçerdiniz?
Cevabınızı duyar gibiyim ve ikinci bir soru soracağım; İbne' misiniz oğlum siz? Manyak mısınız lan? Neanderthal gibi bıyıklı, mıyıklı adamlarla maç seyredeceksin, içeceksin falan ne olacak? Diğerini en fazla yarım saat dinlersin, iş yerinde ki Tülay'ın orospu olduğunu, kendisinin koca holding'in işini tek başına yapacak kadar mükemmel olduğunu ve yeni saç renginin çok çok çok yakıştığını söylersin, sonra tüm gece boyunca "ya ya ye koko cambo". Piç İbo'nun memesi var mı? Yok! Bu durumda neyi tartışıyoruz mal? *
Yeni nesil şeflerin yaptıkları yemeklerin kökenini de anlattıklarını fark ettim. Eksik kalmamak adına aynını yapıcam ama özet geçeceğim tamam mı?
Hamburger sandığınız gibi Amerika'lılara ait değil. Aslında -neden bilmiyorum- bir kısım tarafından ata'larımız kabul edilen Tatarlara ait. (tatar ramazan'dan kaynaklı olabilir) Bunlar çiğ et yiyen adamlar ya; (atalarımız çiğ et yermiş yihuuuu) neyse işte o etlerin eğerlerine koyduklarında atın hareketlerinden piştiğini fark etmişler. Pişmiş et daha iyi çğnenebildiği gibi ekmekle falan zenginleştirerek çok daha doyurucu olabiliyormuş. (atalarımız ekmek arası köfteyi bulmuş yihuuu)
Bugün "yancı" dediğimiz türde bir adam, yani Hamburg'lu bir tüccar bu tekniği ve yemeği öğrenir ve memleketine dönünce adına "Hamburger" yani "hamburg'lu" der ve piyasaya sürer. Sonrasında Alman göçmenler Amerika'ya gider falan filan..
Yemeklerin tarihi gariptir, bugün göğsünü gere gere "osmannlıııı mutfağı" dersin de, o dediğin yemeğin osmanlı'ya hiç uğramadığını bilmezsin. Cahil, cühela it, kapat lan bloğumu!
Neyse...
Güzel bir burgeri istisnasız hepimiz severiz, ha sevmeyen varsa zaten benim gibi karbonhidrat adamının yanında ne işi var. İyi burger'in açılımı kişiye göre değişir. Günümüzde, -en azından İstanbul' da- burger'in tadından çok etin gramajı ölçüt oldu. Yavan bir eti 2 kilo versen ne? Amaç yemek yemek mi tecavüzden zevk almak mı? (evet Dükkan Burger'e bende gittim) Bugün sizinle yapımı kolay ve çok çok lezzetli burger'ler yapacağız. (referans Kerim Öztürk)
Malzemeler:
Köfte:
250-300 Gram kadar dana kıyma. Döş olursa dadından yinmez. (4 köfte çıkıyor)
1 Tatlı Kaşığı Hardal
2 Çorba Kaşığı Worcestershire Sosu (yoksa 1 çorba kaşığı sirke, 1 çorba kaşığı pekmez)
1 Bardak Galeta unu
Püre Haline Getirilmiş 3 Diş Sarımsak
1 Çorba Kaşığı Karabiber
Arzunuza Göre Tuz
Arzu ile Kaya'nın, Neşe ile Oya'nın selamı.
Ekmek:
Manyak mısınız lan? Tatminsizlikten yemeğe sarmış kadın blogu değil burası! Bim' de bile şahane burger ekmekleri satılıyor, gidin alın.
İç Malzeme:
Bu kısım sizin ne sevdiğinize göre değişiyor, mesela ön sevişmeyi ve oralı seviyorsanız.. pardon pardon hemmmenn toparlıyorum. Hah burgerde ne seviyorsanız onu koyacağız. Domates seviyorsanız domates koyun, yeşillik v.s. Benim ki standart, şöyle ki;
1 Küçücük Fıçıcık, İçi Dolu Turşucuk Soğan
4 Adet Salatalık Turşusu
Köfte Başına 1 Adet Burger Peyniri ya da Karper Cheddar'lı
Ketçap, Mayonez, Hardal
Yapılışı:
Tabi ki köfteyle başlıyoruz. Tüm malzemeyi güzelce yoğurun ve buzdolabında 1-2 saat ağzı kapalı bir kapta bekletin. Sadece bunun için değil, tüm köfteleriniz için yapın bunu. Maksat malzemeler iç içe geçsin. Evet "Tao'cu seks" dediğimiz şey.
Soğanı piyazlık doğrayalım. "Piyazlık doğramak" ne demek bilmiyorsak kafamıza göre girişelim soğana. Sonra yarım çay kaşığı tuzla soğanı ovalım. Bakın abiler tuz soğanın masaj yağıdır, tüm acılığını alır ve onu sevişmeye hazır hale getirir. Bu bilgiyi hem soğan için hem kız arkadaşlarımız için aklımızda tutalım. (kızı salamura yapma mal! kıza masaj yağı, soğana tuz)
Köftelerimizi 4 eşit parçaya bölelim. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım diycem de, o nasıl ceviz lan? Hah tamam zenci cevizi kadar parçalar kopartıp elimizle güzelce yuvarlayalım. Sonra da o yuvarlağa vatansever görmüş akp muamelesi yapalım, yani tepesinden bastırıp yassılaştıralım. Zenginsek yağ sürmediğimiz seramik tavayı, garibansak azıcık yağladığımız normal tavayı güzelce kızdıralım ve köftelerimizi atalım. Sonra;
Ekmeklerimizi ikiye bölelim ve her iki tarafını da kızartalım.
Alt ekmeğimize hardal ve mayonez, sonra turşu.
Sürüp köftelerimizi çevirelim. Üstlerine peynirlerimizi koyalım. Köftemize regl olmuş kız arkadaşımız muamelesi yapalım, yani ilişmeyelim. Peynir tamamen eriyince olmuştur. Ekmeğimize alalım.
Üzerine umarsızca katlettiğimiz soğanı ekleyelim ve ketçap döktüğümüz üst ekmek dilimini kapatalım.
Burger Patates'siz, Korhan ayakları güzel, sarışın, maviş gözlü kadınsız olmaz!
Baharatlı Patates:
Bu çok basit Bro! Patatesleri kafana göre doğra, Kızgın yağa at ve güzelce kızart. Geniş ve ağzı kapanabilen bir kaba sevdiğin tüm baharatları at. Resimdeki;
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Tatlı Kaşığı Kekik
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
Yarım Tatlı Kaşığı Kimyon
Yarım Tatlı Kaşığı Yenibahar
Tüm baharatları ve patatesleri koyduktan sonra ağzını kapat ve güzelce salla. Çok güzelmiş, ben yemedim de, Kerim muhteşemmmm, gnammmm, löpop,şlops dedi.
* Ben tüm ömrüm boyunca; İş Yerinde'ki tüm kadınların orospu olduğu, sırf "kadın" olduğunuz için terfi ettirilmediğniz ve tüm işi sevgililerimiz, karılarımız yaptığı halde kıymetlerinin bilinmediği 2.bir iş yeri görmedim. Eminim sizde görmediniz:)
0 yorum:
Yorum Gönder