Patlıcanlı Peynirli Börek

3 yorum





Evet uzun zaman sonra, tamam çok uzun zaman sonra merhaba.

Önceki postta neden tarif vermediğimi yazdığım için uzun uzun özür dilemiycem. Bu kadar özre artık mahallenin yalakası Bertunç olarak anılmak istemiyorum.






Bu Bertunç, Berkesok, Gümülcüne gibi isimleri olan oğlanlar çok özür diler. Anlayışlı ve hümanist görünmek adına, aslında daha çok "kanki" leri oldukları kızlardan biri belki verir diye ota boka özür dilerler.

Ha o kadar özüre gene otsbir gene ostbir.

Yazık lan büyük dram aslında.

Bak Meriç de öyledir mesela..

Neyse bırakalım Pekersek'i de böreğimizi yapalım, sonuçta karnımızı bu yavşaklar doyurmuyor.


Malzemeler:

6 Adet Yufka
4 Adet Filipinliyle afrikalı pipisi arası boy patlıcan.
2 Adet Sivri Biber
1 Orta boy Soğan
1 Adet Domates
Yarım Kalıp Orta Yağlı Beyaz Peynir
Tuz
Karabiber
Pul Biber

Arasına Sürmek İçin:

2 Yumurta
1 Su Bardağı Süt
1 Şişe Soda
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Ayçiçek Yağı

Yapılışı:

Patlıcanların kabuklarını güzelce soyalım.Şu sebze soyucu cidden mucizevi bişi ama bizimki kayıp. Eğer sizinki de kayıpsa acıkmış olan karınıza biraz gaz verin gelip soyuyor.Sonra küçük küçük kestiğimiz patlıcanlarımızı tuzlu suya yatıralım. Bu onların gereksiz asabiyetini alacak ve daha mülayim patlıcanlar olacaklar. Adeta tapu kadastro'dan emekli amcalar gibi. Eğer böyle bir amcanız varsa gidin biraz muhabbet edin bana hak vereceksiniz.




Genişçe bir tavaya biraz ayçiçek yağı dökelim o kızarken biz de soğanlarımızı ince ince doğrayalım. daha sonra soğanlarımızı kavururken biberlerimizi bööyle minik halkalar halinde doğrayalım ve öldürdüğümüz soğanlara katalım. Soğanı öldürüyoruz ya; Behzat Ç gelirmiş.







Yemek yapmak meşakkatli bir iş arkadaşlar. Yaparken sizin de canınız sıkılabilir ve yukarıdaki gibi iğrenç espriler üretebilirsiniz. Normal karşılamak lazım yani.

Kabuklarını soyduğumuz domatesimizi de küp küp doğrayarak tavamıza alalım. Bu soğan,domatis falan bir su salacak. (korkudan galiba lan) (beni de tavaya alıp çevirseler ben de salarım yalan yok) O suyu geri çekmeye başlayınca güzelce süzdüğümüz patlıcanlarımızı da ekleyelim. Ara ara karıştıralım ve sırasıyla önce 2 çay kaşığı tuz, 1 çağ kaşığı karabiber ve şöyle benim üç parmağım kadar pul biber koyalım. gene ara ara karıştırarak orta ateşte 15 dakika kadar pişirelim.















Pişen harcımızı bir kenara alarak soğumaya bırakalım. Yukarıda "arasına sürmek için" yazan yerdeki tüm malzemeyi geniş bir çukur kapta mixerle iyice çırpalım.

Fırın tepsimizin altını ve yufkanın çıkacağı yere kadar kenarlarını ayçiçek yağıyla yağlayalım. Yufkamıza tepsi türümüze göre şekil verelim. Orası size kalmış bişi isterseniz yufkayı apaçi stayla yapın bana ne!

Yaydığımız yufkanın üzerine bolca sosumuzdan dökelim. Sonra bir kat daha yufka gene sos.



Bu arada soğuyan iç harcımıza peynirimizi de ezerek ilave edelim.

3.yufkanın üzerine harcımızı güzelce yayalım. Sonra gene yufka gene sos. Salak değilseniz yufka bitene kadar bunu yapacağımızı anlamışsınızdır.



Bu arada lezzetli tepsi böreğinin sırrı öncelikle yufkasıdır. Mümkün olduğu kadar yufkacılarda satılan yufkalardan alın. Fabrikasyon olanlar götüme benzer ki aslında fena göt yok bende de ha! (yazının burasında yazar ulan karım okuyunca ne diyecek acaba diye düşünür)

İkinci olarak bu araya yaydığımız sos. Bol bol kullanın ve hemen fırına vermeden çekmesi için biraz bekletin. Soda böreğimizi kafam kadar kabartır unutmayın.

Hah bitirmiştik böreğimizi değil mi? İsterseniz üzerine çörek otu serpin ve önceden 180 dereceye ayarlanmış fırına verin. Turbo fırında 20-25 dakikada, normal fırında 40 dakikada hazır olacaktır. Siz gene de pişerken bakın. Bir dahakine size güzel bir ev pidesi tarifi vereyim. Unutturmayın ama. Hadi şimdi dağılın!

 
  • Erkeklere Yemekler © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes